Europa heeft een schat aan prachtige steden om te ontdekken en te verkennen. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, architectuur, eten, winkelen of gewoon een geweldige tijd wilt hebben, er zijn talloze steden die aan al deze criteria voldoen. Hieronder staan enkele van de leukste stedentrips in Europa die je niet mag missen.

  1. Parijs, Frankrijk Parijs is de stad van de liefde en de lichtjes. De Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre en de Champs-Elysées zijn slechts enkele van de iconische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Bovendien staat de stad bekend om zijn heerlijke eten, modewinkels en prachtige parken. Het is een stad die altijd indruk maakt en je zult je zeker niet vervelen.
  2. Barcelona, Spanje Barcelona is een stad vol kleur, kunst en architectuur. Van de onvoltooide Sagrada Familia tot Park Guell en La Rambla, er zijn talloze bezienswaardigheden die je niet mag missen. De stad is ook beroemd om zijn eten, van tapas tot paella, en het nachtleven is bruisend en vol leven.
  3. Rome, Italië Rome is een stad vol geschiedenis en oude beschavingen. Het Colosseum, het Pantheon, de Spaanse Trappen en het Vaticaan zijn slechts enkele van de beroemde bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Rome staat ook bekend om zijn eten, met heerlijke pasta’s, pizza’s en gelato. Het is een stad die je zeker op je bucketlist moet hebben.
  4. Amsterdam, Nederland Amsterdam is een stad vol met kleurrijke grachten, musea, kunstgalerieën en gezellige kroegjes. De stad is ook beroemd om zijn bloemen en coffeeshops. Je kunt er gemakkelijk rondfietsen en er is altijd wel iets te zien en te doen. Bezoek het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum, of maak een boottocht over de grachten.
  5. Londen, Verenigd Koninkrijk Londen is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het British Museum, de Tower of London of de Big Ben. De stad heeft ook een bruisend nachtleven en fantastische winkels. Probeer een pint in een traditionele Engelse pub of ga naar het theater in West End.
  6. Wenen, Oostenrijk Wenen is een stad van klassieke muziek, opera en prachtige architectuur. Bezoek de Stephansdom, het Schönbrunn Paleis en de Weense Staatsopera. De stad staat ook bekend om zijn koffiehuizen en heerlijke Sachertorte. Het is een stad die je zeker zal betoveren.
  7. Praag, Tsjechië Praag is een stad vol middeleeuwse charme. Bezoek het oude stadsplein, de Karelsbrug en de Praagse Burcht. De stad heeft ook veel bierhallen en traditionele Tsjechische gerechten zoals goulash en knoedels.