Eettafels, werk tafels, salontafels, bijzettafels… er mist er nog eentje in dit rijtje en dat is de bartafel. En nee, dat is niet iets dat exclusief bij de natte horeca thuishoort, dat je alleen in kroegjes of op de terrasjes daarvoor kunt zien. Een bartafel verdient ook een plekje in eigen huis. En dan niet meteen in de mancave hoewel hij daar beslist niet zou misstaan. Wat is zo’n bartafel eigenlijk? Hij staat wat hoger op de poten dan andere tafels want je kunt aan zo’n tafel gaan staan of je zit erbij maar dan wel op een hoge kruk. Een bartafel zoals te vinden bij de shop van Tomassotables.com is de plek om een drankje te drinken of een hapje te eten. Waarschijnlijk beide en dan zou je het eigenlijk ook een tapastafel kunnen noemen. Want in Spanje wordt ook vaak staand aan de bar gedronken onder het genot van een tapashapje.

Uitnodigen tot gezellig samen zijn

Toch lijkt een bartafel nog een beetje een ondergeschoven kindje in het interieur. En dat terwijl je er zoveel mee kunt doen. Het kan zelfs een echte eyecatcher zijn in je woonruimte. Dat komt vooral door het hoogteverschil met de gewone tafel en het andere meubilair. Onderschat het speelse effect van een ranke bartafel dan ook niet. Bij de online winkel van Tomassotables.com staan moderne en rustieke tafels in de etalage. En ook hele elegante zoals de Meneghini bartafel of een gloeiend rode. De laatste wordt dankbaar opgenomen in elk zichzelf respecterend industrieel interieur. Bij een grote woonkamer werkt een bartafel ook nog enigszins als room divider.

Tomassotables.com etaleert ook echte keuken bartafels

Door de hoogte en openheid krijgt de bartafel een ruimtelijk en doorzichtig effect zodat je hem ook perfect in een kleine ruimte kunt opstellen, bij de inbouwkeuken bijvoorbeeld. Ook in een hoekje bij het raam staat hij goed. Of als alternatief voor een ontbijtbar. Veel mensen benutten de bartafel als een leuke ontbijtplek in de keuken zelf. En in de avond, als je partner druk aan het koken is, schuif jij bij de bartafel aan en zet er twee goede glazen wijn neer. Dan wordt het een gezelligheid tafel.

Brandpunt van ontmoetingen

De bartafel blijft natuurlijk associëren met het café. Hoe leuk is het dan ook om aan zo’n ultramoderne bartafel als de Lumellogno of de Massarotto (te verkrijgen via de online shop van Tomassotables.com) even bij te praten met je vrienden. Op een kruk of staand aan zo’n bartafel ben je bij je gesprekspartner en dat geeft een intieme sfeer. Mensen kunnen ook zo aan komen lopen en zich bij jullie voegen of weer weglopen. Een bartafel is uitnodigend maar tegelijk ook heel vrijblijvend.

Tomassotables.com als one-stop-station voor goede bartafels

Een bartafel verleidt jou wel tot verder winkelen. Want het mooiste is natuurlijk dat je er een bijpassende set barkrukken of -stoelen bij koopt. Probeer dan wel een beetje in dezelfde stijl te blijven als de bartafel. Zo horen bij een Semproniano bartafel, te bekijken via de site van Tomassotables.com, strakke moderne barkrukken.