Ben je van plan om een nieuwe eettafel te kopen? Waarom kies je dan niet gelijk voor een eettafelset? Nu vraag je jezelf af wat nu het verschil is, maar dat gaan we je ook uitleggen. Een set is compleet. Dus je koopt niet alleen een eettafel, maar ook bijpassende eetstoelen. Waarom is dat een slimme keuze terwijl het wel meer geld kost? Ook dat gaan we je uitleggen in onze blog.

Het verschil tussen een eettafel en eettafelset

Het verschil tussen een eettafel en een eettafelset is dat een eettafelset zowel de eettafel als bijpassende eetkamerstoelen heeft. En dat is een voordeel. Niet zozeer wat betreft de prijs, want logischerwijs kost een complete set meer geld dan wanneer je alleen een tafel koopt. Het is wel handig om te doen, omdat je niet alleen het aantal stoelen koopt die ook onder de tafel passen, maar die ook qua stijl en hoogte er goed bijpassen. Wanneer je alleen een eettafel koopt moet je bij de aanschaf van losse stoelen vaak goed nadenken of ze wel qua stijl en formaat passen.

Keuzestress verminderen

Door voor de eettafelset te kiezen verminder je dus keuzestress. Alleen al een tafel uitzoeken is al een pittige klus en dan moet je ook nog eens bijpassende stoelen gaan zoeken. Dat neemt veel tijd in beslag en wellicht heb je er de energie niet voor om je door het gigantische aanbod te worstelen. Met een complete set worden al flink wat keuzes gemaakt en heb je ook minder mogelijkheden. Dat is niet erg, want de keuze die je maakt zorgt er wel voor dat je een mooi geheel in je eetkamer of woonkeuken kunt neerzetten.

Nog steeds veel keuze wanneer je kiest voor een eettafelset

Ondanks dat je keuze beperkter is, heb je nog steeds voldoende keuze uit materialen waarvan de set is gemaakt, kleuren en formaten. Je kunt ook eettafels in verschillende vormen, zoals rond, vierkant en zeshoekig aanschaffen. Of je kiest gewoon voor de traditionele rechthoekige tafel. Wat betreft de stoelen heb je vaak wel keuze uit kleuren die met de tafel matchen en van welke materialen ze zijn gemaakt. Soms heb je ook een keuze of je stoelen met of zonder armleuningen wil.

Een eettafelset of eetkamerset kopen?

Veel mensen halen de termen eettafelset en eetkamerset door elkaar. Wat logisch is, maar er is toch een verschil aanwezig. De eettafelset is een complete set bestaande uit de eettafel naar keuze en bijpassende stoelen. Bij een eetkamerset is dat ook het geval, maar de set is uitgebreid met extra meubilair, zoals een bijzettafel en/of een bijpassende buffetkast. Zodat je dus ook je eetkamer in één keer stijlvol kan inrichten.

Een bijkomstig voordeel

Het kopen van een eettafelset heeft nog een klein voordeel en dat heeft betrekking op de levertijden. Een set wordt altijd compleet geleverd, maar wanneer je de tafel en stoelen los aanschaft kan het zomaar gebeuren dat het ene eerder wordt geleverd dan het andere. En een tafel zonder stoelen of stoelen zonder tafel zorgt er uiteindelijk voor dat je de set die je zelf hebt samengesteld niet kunt gebruiken, totdat alles geleverd is.