Droge ogen zijn een veelvoorkomend probleem, vooral bij mensen die veel tijd achter een computer of andere schermen doorbrengen. Maar wat zijn droge ogen eigenlijk en wat zijn de oorzaken ervan?

Droge ogen ontstaan wanneer de traanklieren onvoldoende traanvocht produceren of wanneer de samenstelling van het traanvocht niet goed is. Dit kan leiden tot een branderig gevoel, jeukende ogen, roodheid en wazig zicht. Bovendien kunnen droge ogen ook leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn.

Er zijn verschillende oorzaken van droge ogen. Een van de belangrijkste oorzaken is langdurig werken achter een computer of scherm, omdat dit ervoor zorgt dat we minder knipperen met onze ogen. Andere oorzaken zijn onder andere het gebruik van airconditioning, verwarming en blootstelling aan wind en rook.

Maar wat kunt u doen om droge ogen te voorkomen of te behandelen? Hier zijn enkele tips:

  • Knipper regelmatig met uw ogen om het traanvocht te verspreiden en te voorkomen dat uw ogen uitdrogen.
  • Neem regelmatig pauzes tijdens het werken achter een computer of scherm en kijk weg van het scherm om uw ogen te ontspannen.
  • Gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in huis of op kantoor te verhogen.
  • Vermijd rokerige of stoffige omgevingen en draag een zonnebril om uw ogen te beschermen tegen de wind en de zon.
  • Gebruik oogdruppels om uw ogen te bevochtigen en te kalmeren.

Als u last heeft van chronische droge ogen, is het belangrijk om een oogarts te raadplegen. Een oogarts kan u helpen de oorzaken van uw droge ogen te achterhalen en een geschikte behandeling voor te stellen.

In het algemeen is het belangrijk om goed voor uw ogen te zorgen, vooral als u veel tijd achter een computer of scherm doorbrengt. Door regelmatig te knipperen, pauzes te nemen en uw omgeving te optimaliseren, kunt u de kans op droge ogen verminderen en uw ogen gezond houden.

Bron: https://www.mysimilasan.com/