Een escape room is populair, want het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Steeds meer personeelsuitjes en een avondje op stap met vrienden, begint bij de Rotterdam escape room. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het fenomeen nog even in het kort wat het is. Een escape room is feitelijk niets meer of minder dan een spel. Het doel van het spel is om opgesloten te worden in een kamer en door te puzzelen binnen 60 minuten weer te ontsnappen. Maar hoe kun je het spel het beste spelen? Wij hebben een paar handige tips en trucs.

Begin op tijd aan de Rotterdam escape room

Een belangrijke regel is om in ieder geval op tijd te komen en ook op tijd te beginnen. De avond is nog jong en het is ontzettend leuk om een gezellig avondje af te trappen met een spel. Dat is niet de enige reden om op tijd te beginnen, want een escape room kun je het beste spelen op een vrij lege maag in verband met de eventuele fysieke opdrachten die je moet doen en zonder alcohol. Na de Rotterdam escape room is er nog voldoende tijd om te eten en te drinken. En je hebt ook veel gespreksstof over het spel dat je zojuist hebt gespeeld.

Luister goed naar de informatie die je krijgt

De Rotterdam escape room begint met een introductie en informatie van een gastheer of gastvrouw. Je krijgt informatie over de kamer die vaak verpakt is in een leuk verhaal. Vat het niet te licht op, want de informatie die wordt gegeven kan wel eens cruciaal zijn voor je slagingskansen. Natuurlijk gaat het om plezier hebben, maar ga er wel serieus mee om. Dat is ook leuk voor de gastheer of -vrouw die zijn of haar uiterste best doet om jou en je collega’s of vrienden een leuke avond te bezorgen.

Verdeel en heers

Het is belangrijk dat je als team werkt en dat betekent ook dat je op elkaar moet kunnen vertrouwen. Als iedereen zich op dezelfde puzzel stort of niet actief deelneemt aan het spel, zijn de slagingskansen klein tot nihil. Probeer dus taken te verdelen, maak groepjes en geef iedereen zijn of haar eigen taken. Hierbij is het ook belangrijk om de Rotterdam escape room systematisch te verdelen, zodat iedereen zijn eigen werkgebied heeft. Blijf ook praten met elkaar, zodat je van elkaar weet wat er aanwezig is en welke voorwerpen er zijn gevonden. Die kunnen namelijk een cruciale rol spelen in de oplossing van een puzzel die één van je vrienden of collega’s aan het spelen is.

Vraag om hulp om Rotterdam escape room te verlaten

Kom je echt niet uit de escape room en loop je vast? De gastheer of gastvrouw kan en mag je een hint geven. Maak hier ook gebruik van als het echt niet lukt. Natuurlijk vraag je niet direct om hulp als je een paar minuten bezig bent, maar na een poosje kan de frustratie toeslaan. Dat is dan een mooi moment om eventjes om hulp te vragen, zodat je uit de Rotterdam escape room kunt ontsnappen.