De wereld van de farmacie en gezondheid is zeer belangrijk. Er zijn veel mensen die hier op rekenen en die afhankelijk zijn van medicijnen en dergelijke. Het is mooi dat we dat, met zijn allen, mogelijk hebben weten te maken en dat onze wereld zo ver gevorderd is op het gebied van technologie en gezondheid. Toch zijn er een aantal dingen die fragieler zijn dan je denkt. Er zijn een aantal schakels in de keten zeer belangrijk en onmisbaar. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan medisch transport. Dit is een specifiek type transport en is niet zomaar gepiept. Wij gaan het vandaag met jou over deze bijzondere manier van transport hebben en leggen je alles uit wat je moet weten over dit onderwerp. 

Wat is medisch transport?

Onder medisch transport kan men twee dingen verstaan; het transport van medicijnen en vaccinaties, en het transport van zieke mensen. Over dat tweede gaan we het niet hebben vandaag, wel over het vervoeren van medicijnen en vaccinaties. Dit specifiek type transport ziet toe op het vervoeren van medicijnen en andere farmaceutische producten. Hieronder zijn voornamelijk de inzet van transport voor het vervoeren van medicijnen en vaccinaties van een producent of distributeur naar een apotheek of een ziekenhuis belangrijk. Deze zijn natuurlijk sterk afhankelijk van dit soort vervoer en daarom is het belangrijk dat het medisch transport vlekkeloos verloopt. 

Hoe ziet medisch transport eruit?

Dan zul je je misschien nog wel afvragen hoe medisch transport er nu eigenlijk uitziet. Er zijn natuurlijk vele verschillende soorten transport op dit gebied en die zullen we later nog met je bespreken, maar we gaan nu eerst in op de omstandigheden waaronder medicijnen en dergelijke worden getransporteerd. Dit is voornamelijk onder omstandigheden die specifiek afgestemd zijn op het type medicijn of ander farmaceutisch product. Vaak worden farmaceutische producten gekoeld bewaard en moeten dus ook gekoeld vervoerd worden. Daarnaast kunnen zaken als de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid van belang zijn, maar ook de veiligheid van de lading en de chauffeur, de tijdigheid van de levering en de duur van de rit. Kortom; veel om aan te denken als we het over het vervoer van medische producten hebben. 

Soorten transport

Belofte maakt schuld en die schuld gaan we nu maar eens aflossen. We zouden je vertellen over de soorten transport op dit gebied en dat gaan we nu ook doen. Verschillende soorten medisch transport kun je rekenen onder luchttransport, transport per vrachtwagen of bus en vervoer per boot. Deze manieren van transport verschillen allemaal in hun omstandigheden en vereisen dus ook allemaal een andere aanpak. Daarnaast is het belangrijk dat je denkt aan de wetten en regelingen in bepaalde gebieden/landen omtrent het vervoer van medicijnen en dergelijke. Dit zijn geen lichte goederen in de zin van wet- en regelgeving en daarom zul je goed moeten opletten. Kijk eerst goed waar het allemaal aan moet voldoen, ook op het gebied van het behoud van de medicijnen, dan pas naar het inhuren van een vervoerder. Neem bij interesse contact op met Coolpack, dé specialist op het gebied van gekoeld transport.